
En välmående arbetsgemenskap bygger på styrkor
Bidrar dina styrkor till att kompensera för andras svagheter? Grundidén med det styrkeorienterade perspektivet är att alla har resurser, karatärstyrkor, och potential.
Bidrar dina styrkor till att kompensera för andras svagheter? Grundidén med det styrkeorienterade perspektivet är att alla har resurser, karatärstyrkor, och potential.
I dagens föränderliga samtid etableras nya beteenden och hela yrkesgrupper behöver förnyade kunskaper, kompetenser och kvalifikationer
I Sverige ska skolan vara avgiftsfri för alla elever, vilket är en stor fördel jämfört med andra länder. Men trots denna fördel kan fattigdom fortfarande ha en betydande effekt på skolgången och det livslånga lärandet.
Vi har fått byta några ord med Henrik Nöbbelin, Rektor på Alviksskolan och Ulvsundaskolan och Camilla Askebäck Diaz, IT-pedagog på Alviksskolan och Ulvsundaskolan, för att höra om satsningen och vad de vill att deras kollegor tar med sig hem från SETT.
RISE har under många år jobbat i partnerskap med nyfikna och framåtlutade skolhuvudmän för att tillsammans adressera de utmaningar som svensk skola står inför.
Att lära sig något är jobbigt och kräver ansträngning, men glädjen av att känna att man faktiskt kan något är stark hos alla.
Vi lever i mätbarhetens tidevarv där man ofta motiverar eleverna genom att höga betyg ger bra utbildning och så småningom ett välbetalt jobb. Vi glömmer ibland bort vikten av lärandet i sig, att lära sig för att kunskap kan rädda världen.
Vi lär från att vi föds tills att vi dör och däremellan finns många möjligheter att utvecklas och lära. I Sverige har vi stora privilegier gällande utbildning och lärande oavsett vilka vi är och utbildningsstarten erbjuds från 1-års ålder, det är en fantastisk möjlighet!
Ett livslångt lärande för mig är en nödvändighet men inte en självklarhet. Jag tänker att ifall vi människor ska fortsätta vilja lära oss behöver det vara lustfyllt, väcka nyfikenhet och ske tillsammans med andra. Detta är även tre komponenter jag ser i lekens magi. Därför tänker jag att förskolan är det första steget och grunden till det livslånga lärandet […]
“Livslångt lärande är den delen av människan som gör att vi förstår vikten av att alltid vara nyfikna, vetgiriga och kollaborativa. Tyvärr har skolan haft en tendens att döda den delen.”
För att säkerställa en likvärdig och tillgänglig undervisning krävs det att kompetensutveckling på området erbjuds professionen. Därför stärker SETT sitt erbjudande genom att samverka med fler partners kring innovativt och livslångt lärande, Specialpedagogiska skolmyndigheten går med som partner inför 2023.
SETT stärker nu positionerna genom att knyta fler samarbetspartners till Sveriges största mötesplats för den svenska skolan när branschorganisationen för edtech nu ansluter som partner.