Om Nordic Track

I efterdyningarna av covid-19-pandemin såg vi en fluktuation i PISA-resultaten. Detta gav oss en god anledning att träffas och diskutera en avgörande fråga: Hur påverkar omvärlden våra utbildningssystem och hur tillhandahåller vi utbildning av hög kvalitet för alla?

När vi blickar framåt funderar vi dessutom på hur vi kollektivt kan förbättra oss. Även om våra skolsystem kan skilja sig åt när det gäller struktur, pedagogik och resurser är den underliggande känslan allt tydligare att vi på många sätt är mer lika än vi är olika.

När vi nu går vidare ska vi därför utnyttja denna likhet, lära oss av varandras erfarenheter och sträva efter att skapa ett nordiskt utbildningsekosystem som inte bara är motståndskraftigt utan också inkluderande och framåtblickande.

För att bidra till en hållbar framtid, uppmuntrar vi dig som reser från något av våra nordiska grannländer att välja ett hållbart färdmedel som tåg eller båt när ni besöker oss.

Neil Selwyn huvudtalare på Nordic Track

Neil Selwyn var en av huvudtalarna på 2024 års mötesplats och medverkade på Nordic Track den 16 april. Selwyn är inte bara en profil inom utbildningsteknik, utan även en ledande internationell forskare inom digital utbildning. Med över 30 års erfarenhet av att utforska integrationen av digital teknik i skolor, universitet och vuxenutbildning har Neil fått en sällsynt insikt i de verkliga utmaningarna och möjligheterna som digitaliseringen medför.

Vad är Nordic Track?

Nordic Track är konferensen där kollegor från hela Norden samlas för att nätverka, dela erfarenheter och få ett nordiskt perspektiv på de mest aktuella skolfrågorna.

I en tid då tekniken påverkar hur vi utbildar oss blir det viktigt att fokusera på de gemensamma värderingar, utmaningar och potentialer som de nordiska länderna besitter.

Detta heldagsevenemang på engelska ger ett nordiskt perspektiv på de mest aktuella skolfrågorna

På Nordic Track

Samarbetsbaserat lärande: Underlätta en plats för ömsesidigt lärande där utbildare, ledare och intressenter från hela Norden kan utbyta bästa praxis, innovativa metoder och ta itu med gemensamma utmaningar.

Integration av teknik: Lyft fram och diskutera den senaste utbildningstekniken som kan integreras i de nordiska utbildningsramarna och hålla regionen i framkant när det gäller framsteg inom edtech.

Diskussioner: Skapa ett forum för diskussioner om utmaningar och möjligheter inom utbildningsoch edtech-sektorn i de nordiska länderna

Emanuel Karlsten som moderator 2024

Nordic Track hade äran att presentera Emanuel Karlsten som moderator. Karlsten, en journalist med omfattande insikt i hur digitaliseringen påverkar samhället och demokratin, är en pålitlig guide för en dag som ägnas åt nordiskt samarbete om framtidens utbildning.

Som krönikör i Göteborgs-Posten och återkommande expert på internettrender i TV4:s “Nyhetsmorgon” har Karlsten etablerat sig som en trovärdig röst i det svenska medielandskapet.

Hans podcast, “Mediepodden”, är den största i Sverige om media, och hans läsarfinansierade journalistik har belönats med det prestigefyllda Stora Journalistpriset.

Karlsten har inte bara erkänts som en framstående kommunikatör utan också som en av Sveriges mest inflytelserika framtida makthavare, vilket gör hans insikter särskilt spännande och förhoppningsvis givande för deltagarna på Nordic Track under Sett.

Scroll to Top
popup

Get your ticket

Don’t miss out on SETT Stockholm, click below to register and secure your spot today!

popup

Hämta din biljett

Missa inte SETT Stockholm, klicka nedan för att registrera dig och säkra din plats redan idag!