Fattigdom kan ha en betydande effekt på det livslånga lärandet

Barn som ritar

I Sverige ska skolan i huvudsak vara avgiftsfri, vilket är en stor fördel jämfört med andra länder. Men trots denna fördel kan fattigdom fortfarande ha en betydande effekt på skolgången och det livslånga lärandet.

Barn som växer upp i fattiga familjer har oftast sämre tillgång till resurser och möjligheter som kan hjälpa dem att lyckas i skolan. Till exempel kan de sakna tillgång till böcker, datorer och andra ofta sociala resurser som kan hjälpa dem att förbättra sina studieprestationer.

Fattigdom kan också påverka elevernas hälsa och välbefinnande, vilket i sin tur kan påverka deras förmåga att lära sig och utveckla nya färdigheter. Barn som är till exempel är hungriga kan ha svårt att koncentrera sig i skolan och kan därför missa viktiga lärdomar.

Majblomman arbetar utifrån barnkonventionen och för att alla barn ska få det dom har rätt till, att motverka barnfattigdom och ge alla barn en meningsfull fritid. Därför har vi på SETT i år beslutat att istället för blommor ge varje talare en majblomma som gåva och stötta Majblommans arbete. Barn har rätt till lärande och utbildningen ska vara kostnadsfri, likvärdig och tillgänglig för alla.

Statistik Majblomman
Statistik Majblomman
Statistik Majblomman

Vi vet också att fattigdom i högre utsträckning drabbar familjer med en ensamstående mamma, med anledning av internationella kvinnodagen den 8 mars skänker SETT en majblomma för varje bokning som görs till konferensen till och med den 10 mars. Har du inte redan bokat din biljett så finns det en god anledning att göra det innan helgen.

Klicka här för att registrera dig.

Micaela Jonsson, Program Manager, SETT

Sofia Paasila, Event & Marketing Specialist, SETT

Dela inlägget

Facebook
LinkedIn
Twitter

Georgi Dimitrov, chef för enheten Digital Utbildning vid Europeiska kommissionen, deltar i Nordic Track på SETT

Georgi Dimitrov, chef för enheten Digital Utbildning vid Europeiska kommissionen, deltar i Nordic Track på SETT Digital kompetens är avgörande för varje lands konkurrenskraft även på global nivå, därför har vi bjudit in Georgi Dimitrov, chef för enheten “Digital Education” vid Europeiska kommissionens generaldirektorat för utbildning att delta i Nordic Track på SETT.  Han kommer

Läs mer »
Scroll to Top
popup

Get your ticket

Don’t miss out on SETT Stockholm, click below to register and secure your spot today!

popup

Hämta din biljett

Missa inte SETT Stockholm, klicka nedan för att registrera dig och säkra din plats redan idag!