Alfamax

Alfamax

Om oss

Alfamax har under 30 år utvecklat läromedel i svenska för olika åldrar i både klass- och specialundervisning. Vi tror på ett omväxlande arbetssätt med laborativa övningar, arbetsblad och digitala lärspel. Våra läromedel har en genomtänkt pedagogisk progression med stora möjligheter att individualisera. Allt binds ihop till en röd tråd i svenska som bygger vidare där Bornholmsmodellen slutar.

Specialpedagogiska skolmyndigheten har beviljat produktionsstöd till många av våra läromedel varav flera finns att se i vår monter. Våra läromedel används av olika målgrupper t.ex. nybörjare, normalläsare, elever med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi, andraspråkselever, äldre elever med särskilda behov och elever i den anpassade grundskolan.

De digitala övningarna handlar om olika moment i svenska språket och passar iPad, Chromebook, PC och Mac. Lärspelen utspelas i inspirerande miljöer. Till spelen finns demofilmer, muntliga instruktioner och uppläsning av ord på lättare nivå. För elever som behöver utmaningar finns svårare övningar och möjlighet att välja högre svårighetsgrad av t.ex. ordförråd.

Besök vår monter
Kom till vår monter för att få en demoinloggning, som du kan använda till dina elever efter mässan. Du kan även prova spelen i montern och få handledning om du vill. Nyhet! Spelpaketet Mysteriet med unik strategi i dubbelteckning – slipp tusentals ”undantag”!

Vi visar även senaste nytt om våra andra läromedel i svenska: Bågen (fk-åk1), Pilen (åk 1-6) samt Tre Läsvärldar med lättlästa ljudenliga böcker med uppföljning på olika sätt av elevens läsförståelse. Nyhet! Nu finns även Tre Läsvärldar Fantasy för äldre elever!

Tips! Få en röd tråd i svenska: Bornholmsmodellen-Bågen-Pilen. På SETT-mässans sista dag kommer vi i vår monter ha besök av Ingrid Häggström som visar sitt material från Bornholmsmodellen original.

Nyheter

Jobbannonser

Kontaktinformation

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top
popup

Get your ticket

Don’t miss out on SETT Stockholm, click below to register and secure your spot today!

popup

Hämta din biljett

Missa inte SETT Stockholm, klicka nedan för att registrera dig och säkra din plats redan idag!