”Kunskap kan rädda världen”

Klassrum

Maria Wiman är en framstående lärare, kolumnist och författare med ett öra mot marken. Hon undervisar i svenska och samhällsorienterade ämnen på Skapaskolan i Huddinge och blev år 2019 utsedd till Sveriges bästa lärare av Handelskammaren. En otroligt uppskattad talare på SETT sedan tidigare och som många ser fram emot att lyssna på igen på SETT 18-20 april 2023. Maria kommer du kunna lyssna på, på två föreläsningar och i ett samtal. Nedan har vi fått möjligheten att höra lite mer kring just föreläsningarna.

Vad innebär livslångt lärande för dig?
Jag vill att eleverna ska få med sig kunskaper och kompetenser som de kan nyttja hela livet. De ska känna att skolan är meningsfull här och nu eftersom de får lära sig saker som behövs på riktigt i världen utanför, inte för att få alla rätt på provet eller ett A på ett papper. Lärandet ska inte upphöra bara för att skoldagen är slut, det ska spilla över.

Vilka utmaningar ser du framåt som du ev lyfter i din presentation?
Vi lever i mätbarhetens tidevarv där man ofta motiverar eleverna genom att höga betyg ger bra utbildning och så småningom ett välbetalt jobb. Vi glömmer ibland bort vikten av lärandet i sig, att lära sig för att kunskap kan rädda världen. Det finns faktiskt enkla knep för att involvera eleverna i världen utanför, att konkretisera kunskapen och överbrygga glappet mellan teori och praktik.

Vad får man med sig från dina föreläsningar?
Eftersom jag är lärare kommer jag att dela med mig av många konkreta och klassrumsnära exempel. Jag kommer att strössla med tips på hur man med små medel kan få skolan att kännas relevant och motiverande. Det blir en salig blandning av humor och allvar, teori och praktik.

Vad ser du mest fram emot med SETT?
Jag ser fram emot inspiration och nya tankar! Jag ska gå på massor av föreläsningar och prata skola skola skola med så många jag bara kan!


Länkar till Marias föreläsningar:

“Skolan är som en jävla skokartong” Och så kan vi väl inte ha det?

“Det livslånga lärandet börjar här och nu”

Sofia Paasila, Event & Marketing Specialist, SETT

Dela inlägget

Facebook
LinkedIn
Twitter

Georgi Dimitrov, chef för enheten Digital Utbildning vid Europeiska kommissionen, deltar i Nordic Track på SETT

Georgi Dimitrov, chef för enheten Digital Utbildning vid Europeiska kommissionen, deltar i Nordic Track på SETT Digital kompetens är avgörande för varje lands konkurrenskraft även på global nivå, därför har vi bjudit in Georgi Dimitrov, chef för enheten “Digital Education” vid Europeiska kommissionens generaldirektorat för utbildning att delta i Nordic Track på SETT.  Han kommer

Läs mer »
Scroll to Top
popup

Get your ticket

Don’t miss out on SETT Stockholm, click below to register and secure your spot today!

popup

Hämta din biljett

Missa inte SETT Stockholm, klicka nedan för att registrera dig och säkra din plats redan idag!