Näthat, Mångfald och Mod

Välkommen till en tankeväckande programpunkt där vi djupdyker i de komplexa frågorna kring näthat, rasism, och antirasism. I en värld där digitala plattformar både förenar och splittrar oss, tar vi oss an uppgiften att bredda förståelsen för rasismens många ansikten och utforska hur vi tillsammans kan bygga upp ett motstånd mot denna djupt rotade orättvisa.

Huvudteman

Näthat och Rasism: Vi inleder med att utforska hur digitala utrymmen kan agera som katalysatorer för rasistiska yttringar. Vilka mekanismer ligger bakom och vilka verktyg står till vårt förfogande för att bekämpa denna typ av näthat?

Antirasism och Motstånd: Diskussionen fördjupas sedan kring vad verkligt motstånd innebär i kampen mot rasism. Vi utforskar utmaningarna som antirasistiska rörelser står inför, inklusive kritiken mot konceptet av färgblindhet, och diskuterar hur vi kan bygga starkare, mer inkluderande samhällen som värderar och erkänner mångfald.

Diskriminering Baserad på Hudfärg: Ett viktigt fokus ligger på att bryta ner stigma och utmaningar förknippade med diskussioner om hudfärg. Hur kan vi främja en mer öppen och inkluderande dialog?

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top
popup

Get your ticket

Don’t miss out on SETT Stockholm, click below to register and secure your spot today!

popup

Hämta din biljett

Missa inte SETT Stockholm, klicka nedan för att registrera dig och säkra din plats redan idag!