Emanuel Karlsten

Biografi

Emanuel Karlsten är en framträdande journalist och talare med fokus på digitalisering, sociala medier, och deras inverkan på demokrati och samhälle. Han är en känd krönikör i Göteborgsposten och förklarar internetfenomen i TV4:s Nyhetsmorgon. Emanuel driver Sveriges mest populära mediepodd, Mediepodden, och utför läsarfinansierad journalistik på sin sajt, erkänd med Stora journalistpriset.

Han är ordförande i Medieakademin, medlem i Göteborg film festival, och har blivit utsedd till Superkommunikatör flera gånger, känd för sin starka närvaro på sociala medier. Emanuel har rankats som en av Sveriges 99 mest inflytelserika personer under flera år och har varit jurymedlem i internationella medietävlingar som Inma awards och Asian digital media awards. Hans sommarprat i 2022 var bland de mest lyssnade.

Emanuel har en bakgrund som nyhetskrönikör på Dagens Nyheter, sociala medier-redaktör på Expressen, och som programledare för P3 och P4. Han grundade nyhetskollektivet Ajour och började sin karriär som webbredaktör på Dagen. Emanuel har skapat en av Sveriges största tweets och Facebookstatusar och har bidragit i flera antologier, samtidigt som han är en aktiv bloggare.

Scroll to Top
popup

Get your ticket

Don’t miss out on SETT Stockholm, click below to register and secure your spot today!

popup

Hämta din biljett

Missa inte SETT Stockholm, klicka nedan för att registrera dig och säkra din plats redan idag!