Intervju med elevhälsochef Nina Pringle Landskrona stad
Sunt Fokus AB

Intervju med elevhälsochef Nina Pringle Landskrona stad

Intervju med elevhälsochef Nina Pringle Landskrona stad

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Intervjue med Nina Pringle
Verksamhetschef för Anpassad grund- och gymnasieskolan
Verksamhetsstöd Övergripande Utbildningsförvaltningen Landskrona stad.

Nina Pringle berättar om kommunens satsning på folkhälsa utifrån den ökade spridningen av psykisk ohälsa hos barn och unga i samhället och delar med sig av de effekter man sett i Landskrona stad.

Utbildningsmaterialet är framtaget i samarbete med Johanna Tengwall/Sunt Fokus och Part, och i dialog med stadens pedagoger. Materialet används idag på stadens samtliga grundskolor.

“Rektorer har tidigare efterfrågat ett forskningsbaserat och likvärdigt material, och i utvärderingar av Yam såg vi att elever önskade dessa livskunskaper tidigare under skoltiden.
Det har nu spridits till kommunens övriga verksamheter så som vuxenutbildningen och socilatjänsten, vilket ger en fin synergieffekt i kommunen”

”Ur ett huvudmannaperspektiv är det en stor vinst att materialet kan användas genom hela skoltiden, som en röd tråd för psykisk hälsa”

”Materialet är enkelt att starta upp med och det finns tydliga manualer tex en mall för implementering på skolan, färdiga informationsbrev till vårdnadshavare, instruktionsfilmer för pedagoger och möjlighet till en uppstartsföreläsning, det är enkelt att göra rätt”

”Vi behöver alla arbeta med de här frågorna i samhället. Det här är ETT sätt, en metod, och jag är stolt över att vi på utbildningsförvaltningen i Landskrona har kunnat bidra till skolors möjlighet att ge elever värdefulla kunskaper för livet”

Kontaktinformation

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top
popup

Get your ticket

Don’t miss out on SETT Stockholm, click below to register and secure your spot today!

popup

Hämta din biljett

Missa inte SETT Stockholm, klicka nedan för att registrera dig och säkra din plats redan idag!