Besök Sollentuna kommun dag 1

Träffa oss i monter D:28

📅10:00-10:30 🏫Skolresan och tillgänglighet – Framtidens hus
Eva Fransson med elever från Turebergsskolans RN-enhet årskurs 7+8 arbetar med tillgänglighet genom att väva in konstruktion i teknik.


📅10:40-11:00 💬Panelsamtal – Skolresan och tillgänglighet
Vi diskuterar det livslånga lärandet med fokus på Sollentunas Skolresa kopplat till ledordet tillgänglighet. Vad innebär det sett från olika perspektiv?
Moderator: Anna Sterlinger Ahlring
Panelen :
🟠Lotta Malm Nilsson 🟠Magnus Gustavsson 🟠Tove Julinder  🟠Gabriel åk 7  🟠Mia Bungsmuhr Cox


📅11:10-11:40 🏫Skolresan och hållbarhet – Naturskolan – en pedagogisk resurs
Charlotte Gleave Riemann, Veronica Morin och Ulrika Meurling visar konkreta aktiviteter som eleverna arbetar med på Naturskolan. Kom och var med!


📅11:50-12:10 💬Panelsamtal – Skolresan och hållbarhet
Vi diskuterar det livslånga lärandet med fokus på Sollentunas Skolresa kopplat till ledordet hållbarhet. Vad innebär det sett från olika perspektiv?
Moderator: Anna Sterlinger Ahlring
Panelen :
🟠Charlotte Gleve Reimann 🟠Veronica Morin 🟠Ulrika Meurling 🟠Mary Seger Smedmark 


📅13:00-13:30 🏫Skolresan och digitalisering – Digital litteracitet – ett boksamtal med de yngsta barnen i förskolan
Ida Scheibe visar hur hon tillsammans med barnen arbetar med en digital boktjänst, där barnen får mötas, samspela och samtala kring en bok. Boken kan även läsas upp på flera språk vilket möjliggör utforskande av flerspråkighet. Med hjälp av projicering och rekvisita blir handlingen tillgänglig för barnen och på så sätt kan barnen vara med i boken och agera som aktiva “textproducenter”.


📅13:40-14:00 💬 Panelsamtal – Skolresan och digitalisering
Vi diskuterar det livslånga lärandet med fokus på Sollentunas Skolresa kopplat till ledordet digitalisering. Vad innebär det sett från olika perspektiv?
Moderator: Anna Sterlinger Ahlring
Panelen:
🟠Kaisa Humlebo 🟠Théreés Eklund 🟠Araceli Calle Fernandez 🟠Lisa Eriksson 🟠Linnéa Bassili Karlgren

📅14:10-14:40 🏫Skolresan och digitalisering  – Animation i bildämnet
Camilla Berglöf kommer tillsammans med elever att arbeta med den digitala bildens budskap. GIF är ett filformat som oftast associeras med loopade animationer i ett kompakt format. Som alla former av visuell kommunikation kan ”giffen” användas såväl för humorinslag på sociala medier som för att sprida budskap eller göra komplex information mer begriplig genom visualisering. Skaparglädjen är stor och möjligheterna många för både amatörer som professionella. 


📅14:50-15:20 🏫Hela Skolresan; digitalisering, hållbarhet och tillgänglighet – Drömstaden
Lisa Eriksson och Alexander Hult arbetar med projektet Drömstaden tillsammans med elever från årskurs 2, 5 och 7 ämnesövergripande . 

Scroll to Top