Vad gör att läsa kod viktigare än att skriva?

Vad gör att läsa kod viktigare än att skriva?

Alla lär sig hur man skriver kod om de går till ett klassrum. Men folk glömmer ofta essensen av att läsa kod och blir chockade när de går till jobbet. Efter att ha lärt sig hur man skriver kod hela tiden, går nya utvecklare utanför klassrummet till jobbet, och det första de får som sitt jobb är att läsa massor av kod. Till en början behöver de inte skriva något, eller så kan de behöva ändra två rader kod. Så kärnan i berättelsen är att du har lärt dig att skriva kod under så lång tid, men till din förvåning, när du kommer till jobbet, är det första du presenteras för att läsa kod. Har du någonsin tänkt på det?
Om inte, tänk om! Räcker det med att skriva kod? Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren programmerare, att ta dig tid att förstå och lära dig av kod skriven av andra kan ge många fördelar som kan hjälpa dig att förbättra dina programmeringsfärdigheter och göra dig till en effektiv utvecklare.

Att läsa kod i programmering är lika viktigt som att läsa innehåll på vilket talat språk du vill lära dig. Följande är några anledningar till varför det är avgörande att göra det till en vana att läsa kod:
Läs innan du skriver
Förbättra dina felsökningsfärdigheter
Lär dig skillnaden mellan bra kod och dålig kod
Lär dig nya kommandon och programmeringsfunktioner
Få en uppfattning om hur andra skriver kod och lär dig också av sina misstag.
Läs hela artikeln för att veta varför det är fördelaktigt att läsa kod och vilka är tillgängliga källor.

Scroll to Top