Haldor och Eventful – viktiga delar i Vingåkers digitala resa

Haldor och Eventful – viktiga delar i Vingåkers digitala resa

En stor portion mod, vilja och goda samarbeten är några anledningar till varför skolan i Vingåkers kommun nu ligger i digital framkant. Kombinationen av Teams, Haldor och Eventful har bidragit till att studieresultaten vänt starkt uppåt.
– Jag skulle säga att vi är en kommun som vågar sticka ut hakan, säger Dan Ulf, IT-chef i Vingåkers kommun.

I Vingåkers kommun brottades de under en lång tid med låga studieresultat, vilket man bestämde sig för att ändra på.

– I en liten kommun jobbar vi nära varandra och här finns ett stort fokus på lösning. Det är dessutom en IT-intresserad kommun, säger Dan Ulf.

Modern högstadieskola

Bygget av en helt ny högstadieskola år 2019 var det som blev startskottet för en rejäl satsning på digitalisering inom skolan. Kontakten med Haldor och Eventful, var ett led i den digitala satsningen. Dan Ulf gick i bräschen för att leda skolan in i en värld av digitalt lärande.

– Jag har alltid haft brinnande intresse för digitalisering i skolan, den ligger mig varmt om hjärtat.

Haldor – ett naturligt steg

Vingåkers kommun ville bygga en digital miljö som var lättskött och stabil. I och med att man redan använde sig av Microsofts Teams och Office365, blev det naturligt att även investera i Haldor och Eventful.

– Haldor är byggt av pedagoger och med tekniker som fokuserar helt och hållet på slutanvändaren. Skolpersonalen fick testa Haldor och då fick vi bekräftat att det var precis vad vi letat efter. Efter utbildning och inkörningsprocess så har det landat väldigt rätt och alla är nöjda.

Dan Ulf fortsätter:

– Jag var såld innan skolan tittade på det. Det som var bra är att Eventful och Haldor erbjuder färdiga paketeringar för hur det hela ska sättas upp, och det är baserat utifrån erfarenhet och vad verksamheten behöver. Införandet gick snabbt och vi fick en bra guidning.

Läs hela kundcaset om Vingåkers framgångsrika arbete på vår hemsida:

Scroll to Top