Eskilstuna Friidrott’s targeted investment is noticed in a film for social media
Stiftelsen Aktiv Skola

Eskilstuna Friidrotts riktade satsning uppmärksammas i film för sociala medier

Eskilstuna Friidrott har erhållit 10 000 kronor ur Idrottshjälpen för en riktad satsning i Eskilstunas socialt utsatta områden. En satsning som nu blir film för sociala medier.

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eskilstuna Friidrott har erhållit 10 000 kronor ur Idrottshjälpen för en riktad satsning i Eskilstunas socialt utsatta områden. En satsning som nu blir film för sociala medier.

Idrottshjälpen är en del av Stiftelsen Aktiv Skola med säte i Örebro. Den kom till för att ingen ska behöva sluta idrotta – oavsett ekonomi. De hjälpande pengarna, som samlas in av stiftelsen från företag, går även till föreningar.

Vi har delat ut över 450 000 kronor sedan starten i mars 2021, bland annat till anmälningsavgifter, idrottsutrustning och träningsläger, förklarar Lars Erlandh, verksamhetsansvarig Aktiv Skola.

Eskilstuna Friidrott har använt pengarna till att bedriva uppsökande verksamhet under sommaren i socialt utsatta områden i Eskilstuna. En satsning som fortsätter under hösten med träning för alla intresserade på Ekängens Friidrottsarena. Den uppmärksammas nu i en film som Stiftelsen Aktiv Skola nyligen spelat in och som ska spridas i sociala medier och via andra kontaktytor

Mohammad Al-joburi är ledare för de allra yngsta i Eskilstuna Friidrott:
– Det är idrotten som tar hand om ungarna. Vi måste hjälpa dem vilken väg de ska gå. De vet inte vad som gäller på gatan. Där kan de träffa dåligt folk. Här har vi inget dåligt folk, vi är idrottare, säger Al-joburi i filmen.

Jimmy Jansson, socialdemokratiskt kommunalråd i Eskilstuna, anser att det är viktigt att barn och ungdomar idrottar i en förening:
– Bland annat för att det är fostran, gemenskap samt nyttigt och viktigt att röra på sig. Det lägger en grund för hela livet.

Han är tacksam för det ekonomiska stödet till Eskilstuna Friidrott.
– Pengarna från Idrottshjälpen betyder oerhört mycket för Eskilstuna. Varje bidrag är värdefullt. Den här typen av riktade satsningar som handlar om just att möta de människor som har det svårast att bli delaktiga i föreningslivet och idrotten, det är ovärderligt. Jag kan inte säga annat.

Kontaktinformation

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top