Mattias Beijmo

Mattias Beijmo

Biografi

Mattias Beijmo är författare, digitaliseringsexpert och föreläsare med över 20 års erfarenhet av att arbeta med data, digitalisering, demokrati och samhälle på högsta strategiska nivå, både i Sverige och utomlands. Han har examen i internationella relationer och har jobbat med digital transformation för såväl näringsliv som myndigheter.

Det är få i Sverige som arbetat med att analysera svenskarnas digitala beteenden och anlitats för strategiska råd om digitalisering under så lång tid som Mattias Beijmo. Publik runt om i världen har roats och oroats av hans föreläsningar som passionerat krockar internetutvecklingens alla möjligheter med historier från de som upplevt digitaliseringens baksida.

När Mattias själv såg de dödliga konsekvenserna av de teknologier han använt för att analysera oskyldig data, fick han ett uppvaknande och skrev reportageboken “De kan inte stoppa oss”, en bok om digital aktivism. Samtidigt som Mattias föreläsning är ett uppvaknande och belyser farhågor så har Mattias även ett hoppfullt budskap om att digitaliseringen av samhället och världen har en enorm demokratisk potential! De som lyssnat till Mattias Beijmos föreläsningar har en sak gemensamt: de lär sig något nytt varje gång.

Scroll to Top