Uppsala kommun

Uppsala kommun

Om oss

Välkommen till oss!
I Uppsala kommun finns en av Sveriges största utbildningsförvaltningar med närmare 40 000 barn och elever och 7 000 medarbetare på nästan 200 enheter. Vi har ett helhetsperspektiv från 0–20 år där vårt gemensamma mål är att alla barn och elever ska få med sin en god utbildning och en studentexamen vidare ut i livet.
Uppsala har två högt rankade universitet, Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). För förskolan, grundskolan och gymnasieskolan innebär det en närhet till kunskap, kompetens, den senaste forskningen och möjligheter för spännande och unika samarbeten. Några exempel på samarbeten är partnerförskolor- och skolor, lärare som forskar, verksamhetsförlagd utbildning och flera forskning- och utvecklingsprojekt.
Den här närheten till universiteten ger våra barn och elever en hög nivå på sin utbildning inom alla skolformer. Det ger också våra anställda möjligheter att vidareutbilda sig, hålla sig uppdaterade om det senaste inom forskningen och möjligheter att vara med i spännande projekt.
Det finns många fördelar med att vara en stor förvaltning. Här finns många karriärvägar och möjligheter till utveckling. Tillsammans har vi många års erfarenhet och inarbetade rutiner som vi tar med oss in i framtiden med nya projekt. Vi har byggt upp nätverk där vi delar kunskaper och erfarenheter, både inom varje skolform och mellan skolformerna. Som arbetsgivare ordnar vi också interna utbildningar efter behov. Vi har också forum för kollegialt lärande där vi delar kunskap och erfarenheter mellan förskolor, skolor och pedagoger.
Det är tillsammans som vi i Uppsala kommuns utbildningsförvaltning kan göra störst skillnad för varje barn. Ett exempel på det är vårt systematiska kvalitetsarbete där vi ligger i framkant. Arbetet gör det möjligt för oss att följa varje barn från första dagen på förskolan och vidare i utbildningskedjan för att ge rätt stöd och rätt förutsättningar till varje barn och elev.
Uppsala kommun är kompetenspartners till SETT-dagarna 2024 och bidrar med ett stort antal föreläsare under de tre dagarna, från förskola till gymnasieskola.
Välkommen att besöka vår monter B:19. Där möter du bland andra våra föreläsare. Passa på, ställ frågor och var nyfiken på Uppsala kommun som arbetsgivare!

Produkter

Nyheter

Jobbannonser

Kontaktinformation

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top
popup

Get your ticket

Don’t miss out on SETT Stockholm, click below to register and secure your spot today!

popup

Hämta din biljett

Missa inte SETT Stockholm, klicka nedan för att registrera dig och säkra din plats redan idag!