Freja

Freja eID

Om oss

Freja är den enda e-legitimationen som är godkänd av staten på LOA2 och LOA3, både för privat- och tjänsteanvändning. Samtliga regioner, mer än hälften av kommunerna och ett växande antal myndigheter har avtal med Freja för medarbetare och medborgare och totalt har Freja mer än 1 miljon användare.
Anledningen till att vi ställer ut på SETT mässan är DNP (Digitala Nationella Proven), som träder i kraft under 2024. För att kunna administrera proven, krävs det att pedagogerna har en e-legitimation på minst LOA2. Vi jobbar redan idag med ett stort antal stora och små huvudmän inom både kommun och privat regi när det kommer till anställdas identiteter där majoriteten använder Freja Orgaisations ID, alltså tjänstelegitimation, till sina anställda. Då agerar man i sin roll som anställd med de behörigheter man har, inte som privatperson med personliga uppgifter.
Kom gärna förbi vår monter så ska vi berätta mer om Freja och kommande DNP, där vi har tagit ett stort ansvar i att hjälpa Sveriges skolor att vara redo när det drar i gång!

Nyheter

Jobbannonser

Kontaktinformation

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top