IT-strateger

Har dataspelsbranschen knäckt koden till motivation?

Dataspelsbranschen är bäst i världen på att mäta användarens beteenden – och har en produkt som i princip är ständigt formbar. Hur kan skolan ta tillvara på en metodologi som ständigt motiverar och engagerar? Vår panel med representanter från skola, forskningsvärlden, dataspelsbranschen och det livslånga lärandet diskuterar frågan om motivation och vad skolan eventuellt kan …

Har dataspelsbranschen knäckt koden till motivation? Read More »

Om jag var skolminister för en dag

Vad skulle du göra om du fick vara skolminister för en dag? Varmt välkommen till ett öppet seminarium om skolans utveckling tillsammans med lärarna Maria Wiman, Sara Bruun och Internetstiftelsens Kristina Alexanderson. Seminariet är del tre av en serie samtal som började under Internetdagarna 2022. Var med när vi sammanfattar lärdomarna från tidigare samtal och …

Om jag var skolminister för en dag Read More »

Transspråkande- användning av elevers alla språkliga resurser!

Många lärare i skolan beskriver att när de börjat använda transspråkande strategier i undervisningen har det skapat bättre språk- och kunskapsutveckling för elever med annat modersmål än svenska. Gudrun Svensson visar i denna föreläsning hur transspråkande kan tillämpas i klassrummet. Spår: Mäss-pass för vår öppna scen (tillträde även för dig med SETTivalpass & Fördjupningspass)

Hur kan Internet of things göra läraren bättre?

Genom att samla in rörelsedata och visualisera denna som värmekartor kan läraren tydligt se hur hen har använt sig av det fysiska rummet under lektionen. Projektet Lärares rörelsemönster har utforskat hur IoT kan vara ett användbart verktyg för läraren att utveckla sin undervisning och nå varje elev. Spår: SETTivalpass (tillträde även för dig med Fördjupningspass)

Grej of the day – om mikrolärande i backspegeln

2014 konceptualiserade Micke Hermansson ett undervisningsupplägg som spreds världen över, från norra Sverige till södraste Australien och tillbaka. Hur ser vi på Grej of the day idag, när dialogen om mikrolärande går varm, och vad säger forskningen om ett liknande undervisningsformat? Spår: SETTivalpass (tillträde även för dig med Fördjupningspass)

Kvällsmingel SETT

Vårt härliga mingel på temat läslust är en av de mest efterlängtade händelserna på SETT! Detta är det perfekta tillfället att koppla av efter en fullspäckad dag och njuta av en avslappnad stämning med likasinnade. Bli bortskämd med bubblig dryck och beställ matiga snacks i bistron medan du minglar med våra utställare som har förberett …

Kvällsmingel SETT Read More »

Kvällsmingel med Internetstiftelsen, Cybersecurity Academy och Samspel

Onsdagen den 19 april anordnar Internetstiftelsen ett mingel tillsammans med Cybersecurity Academy och Samspel. Det är tre aktörer som alla arbetar med att främja digital kompetens i skolan. Här får du en unik chans att möta experter inom flera områden av skolans digitalisering. Var med och bredda ditt perspektiv på vilka möjligheter som finns för …

Kvällsmingel med Internetstiftelsen, Cybersecurity Academy och Samspel Read More »

Att välja och värdera digitala lärresurser – en forskningsbaserad metod

Digitala läromedel, digitala lärresurser, digitala verktyg och en uppsjö av olika appar används i skolan och det kan upplevas som en djungel. Hur skall man veta att de har kvalitet och bidrar till det du vill åstadkomma med din undervisning? Swedish Edtest är Sveriges första nationella testarena för digital utbildningsteknologi och gör det möjligt för …

Att välja och värdera digitala lärresurser – en forskningsbaserad metod Read More »

Grej of the day – om mikrolärande i backspegeln

2014 konceptualiserade Micke Hermansson ett undervisningsupplägg som spreds världen över, från norra Sverige till södraste Australien och tillbaka. Hur ser vi på Grej of the day idag, när dialogen om mikrolärande går varm, och vad säger forskningen om ett liknande undervisningsformat? Spår: SETTivalpass (tillträde även för dig med Fördjupningspass)

Framtidens digitala lärande – hur påverkar AI hjärnan och lärandet?

Den artificiella intelligensen är en av mänsklighetens mest omvälvande uppfinningar. Hur kommer denna blixtsnabba och oerhört kraftfulla transformation att påverka vår hjärna och vårt lärande? I denna programpunkt ger Torkel Klingberg, en av Sveriges mest tongivande hjärnforskare, en inblick i framtidens digitala lärande. Spår: Mäss-pass för vår öppna scen (tillträde även för dig med SETTivalpass …

Framtidens digitala lärande – hur påverkar AI hjärnan och lärandet? Read More »

Scroll to Top