Boksmakarprat om digital kompetens – kom och få en bok

”Smaka på” aktuella böcker om digital kompetens. Författarna: Sissela Bergman Nutley, Anna-Lena Godhe, Måns Jonasson, Karin Nygårds, Måns Jonasson, Frida Monsén, och Anders Thoresson kommer att presentera sina böcker. I boksmakarpratet får du höra om böcker du har nytta av i din undervisning eller för att utveckla din egen digitala kompetens. Författarna berättar kort om sina böcker och alla som deltar i seminariet får välja en av böckerna som gåva. Böckerna som kommer presenteras är följande: Så funkar internet av Karin Nygårds, Framtidsboken av Måns Jonasson, Digital kompetens – i skolan och klassrummet av Frida Monsén, Digital kompetens för lärare, red Anna-Lena Godhe, Distraherad: Hjärnan, skärmen och krafterna bakom Av Sissela Berman Nutley och Skolan i en digital omvärld av Anders Thoresson.

Sissela Bergman Nutley fil. dr i kognitiv neurovetenskap med fokus på hjärnans utveckling och formbarhet.

Anna-Lena Godhe, är fil. dr i tillämpad informationsteknologi med inriktning mot utbildningsvetenskap och lektor vid institutionen för kultur, språk och medier på Malmö universitet.

Måns Jonasson är digital strateg på Internetstiftelsen och författare till Framtidsboken. Måns är en uppskattad föreläsare som kan förklara det mest tekniska på ett begripligt och pedagogiskt sätt. Han drivs av en vilja att skapa en positiv bild av framtiden med respekt för de utmaningar som ligger framför oss.

Karin Nygårds är låg- och mellanstadielärare i svenska och svenska som andraspråk, men är mest känd för sitt arbete med att fördjupa digital kompetens i svensk skola.

Frida Monsén är en rutinerad lärare och föreläsare, med digitalisering som spetskompetens. Vid sina föreläsningar fokuserar hon på skolutveckling, ledarskap och digital pedagogik.

Anders Thoresson är frilansjournalist, poddare, föreläsare, moderator och författare. Anders har sin utgångspunkt i teknik och it, och tar sig an allt från hur självkörande bilar påverkar samhället till hur skolan ska hantera en digital omvärld.

Scroll to Top